Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.02.2011 15:44 - 10 чудеса на света, които трябва да видите
Автор: ladym Категория: Туризъм   
Прочетен: 9677 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 25.02.2011 15:49


Мадаин Салих
Сравненията с йорданския розово-каменен град Петра са неизбежни, макар Мадаин Салих (Mada’in Saleh) да е по-завладяващ в много отношения. По-малко известен, по-трудно достъпен и затова и по-слабо посещаван, отколкото Петра, Мадаин Салех, изрязан в огромните излезли на повърхността скали в Арабската пустиня, е известен с гробниците си, датиращи от 100 г. пр.н.е.

image

Пирамидите в Гиза

От времето на тяхното неподвластно на логиката изграждане пирамидите в Гиза въплъщават древността, мистерията – и дават повод за невероятни хипотези. „От върха на тези гробници – провиква се Наполеон – ви гледат четиридесет столетия!“ Пирамидите са единственото чудо на древния свят, което е оцеляло почти непокътнато.

image

Мачу Пикчу
На един континент, надарен с великолепни предколумбови археологически находища, това е най-значимото от всички.  Стратегическото и изолирано високопланинско място на Мачу Пикчу заедно с неговото мистериозно значение в древната вселена на инките правят този „изгубен град“ една от най-красивите и най-желани дестинации в света.

image

Стоунхендж
Когато пътешествате из Англия е недопустимо да пропуснете Стоунхендж. Заедно с другите известни забележителности като Биг Бен и Бъкингамския дворец, това е мястото, което трябва да включите. Стоунхендж се намира в областта Уилтшир на 3,2км западно от Амесбъри, и на 13км северно от Салисбъри.

image

Великденски остров
Едно малко брулено от ветровете късче земя, наречено Рапануи, продължава да запленява и озадачава любопитния свят дълго след своето „откриване“ от холандската Западноиндийска компания през 1722 г., на Великден.

image

Дяволския град

Известна туристическа забележителност на Сърбия е и Дяволския град (Дяволя Варос) -  природен феномен на южния склон на връх Радан, на десния бряг на Жълтата река в централна Сърбия.

image

Гондар
В своята стратегическа позиция в подножието на Симен, една от най-големите планински вериги в Африка, Гондар (Гондер) става столицата на етиопската империя през ХVІІІ в. при управлението на император Фасил и остава такава 250 години.

image

Долината на храмовете

Главната причина да дойдеш в Агридженто – наричан „най-хубавият от всички градове на смъртните“ от древногръцкия поет Пиндар – е да побродиш из Вале деи Темпли (Долината на храмовете), уникална редица от златистокаменни дорийски храмове покрай един дълъг хребет, обърнати към морето.

image

Великата китайска стена

Отдавна символ на мощта на страната, Великата китайска стена – Уан Ли Чан Чън, или Дългата десет хиляди ли стена – е завладявала въображението на хората в цял свят през цялата своя история.

image


Помпей

Няма значение колко сте чели за Помпей, нищо не може да ви подготви за поразителното впечатление от едни от най-прочутите руини в света. Сякаш древните римляни са го напуснали едва вчера – домовете, винопродавниците, обществените бани и публичните домове, които те са оставили след себе си, са прозорци към живота, който е цъфтял в този преуспяващ град в подножието на Везувий в дните на цезарите.

image



Гласувай:
1



Предишен постинг

1. therainss - Ми аз ги видях...
17.05.2011 02:03
..на тия снимки :D
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: ladym
Категория: Туризъм
Прочетен: 1023052
Постинги: 8
Коментари: 312
Гласове: 69
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930